Dušený vepřový mozeček

Vepřový mozeček spařime vařící vodou, zbavíme krevních žilek
a blanek. Na kastrolek dáme kousek másla, lžíci strouhané cibule a
necháme zažloutnouti; přidáme mozeček na drobno usekaný, špetku
solí, špetku zelené -sekané petrželky, špetku pepře, osmažíme a pak
S plotny odstavime. Do vychladlěho mozečku přidáme dvě lžíce Strouhané housky skropené smetanou, celé vejce a podle chuti přísolíme.
Dobře to promícháme a připravené vyhloubené brukve tím naplníme.
Příklopíme je vykrojeným vrškem jako pokličkou. Kastrol Vymažeme
máslem, Srovnáme do něho naplněné brukve a V teplejší troubě pečeme
za občasného polévání koflíčkem Smetany, ve které jsme rozmíchaly
lžičku mouky. Upečenou, měkkou brukev Srovnáme na horkou mísu
doprostřed a obložíme ji novými vařenými brambory. Ómáčku na
kastrole zředíme trochou vlahé vody, ve které se brukev vařila a necháme ji na plotně chvíli povaříti do zahoustnutí. Pak omáčku na brukev nalijeme a zbytek podáváme zvlášť v Omáčniku


Neupravený recept

Total Page Visits: 28 - Today Page Visits: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.