Sekaná svíčková na smetaně


500 gramů mletého masa
1 cibule
1 vejce 
pepř, 
sůl a trochu drceného kminu

1 šlehačku 33 %



Do mísy dáme mleté maso, drobně nakrájenou cibuli, ochutíme ho kmínem, pepřem, solí a přidáme vejce. Zahustíme strouhankou. Pečlivě promícháme. Utvoříme si koule.


Očistíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nastrouháme ji.


Do hlubší pánve dáme máslo a olej a z každé strany koule masa opečeme a vyjmeme. Do kastrolu, kde se opékaly koule dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme, popřípadě podlijeme vodou nebo vývarem. Když je zelenina měkká, tak ji rozmixujeme, přilijeme šlehačku a dochutíme citronovou šťávou a solí. Vložíme opečené koule do omáčky a ještě chvíli prohřejeme.

 

Total Page Visits: 190 - Today Page Visits: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.