
1 kg zelených rajčat
3 velké cibule
1 vrchovatá lžíce soli
Lák:
0.5 l vody
250 ml octa
60 g cukru
2 lžíce oleje
(toto množství láku je na 5 skleníček 330 ml)
Do každé skleničky:
1/3 lžičky hořčičného semínka
1 kuličku nového koření
2 zrnka pepře
kousek bobkového listu
Příprava :
Rajčata umyjeme. osušíme ,nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půl měsíčky. Dáme do mísy, vše zasypeme soli promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme 12 hod odpočinout. Pak scedíme vodu, kterou rajčata pustili. Připravíme si skleníčky, do kterých na dno dáme koření a natlačíme rajčata s cibuli.V hrnci svaříme vodu, ocet, cukr a olej a ještě horké naléváme do sklenic, uzavřeme a sterilizujeme cca 20 min.
Je to jako čalamáda moc nám všem chutná ☺️
Shlédnutí: 4
Komentáře