Salát ze zelených rajčat na zimu

1 kg zelených rajčat

3 velké cibule

1 vrchovatá lžíce soli

Lák:

0.5 l vody

250 ml octa

60 g cukru

2 lžíce oleje

(toto množství láku je na 5 skleníček 330 ml)

Do každé skleničky:

1/3 lžičky hořčičného semínka

1 kuličku nového koření

2 zrnka pepře

kousek bobkového listu


Příprava :
Rajčata umyjeme. osušíme ,nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půl měsíčky. Dáme do mísy, vše zasypeme soli promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme 12 hod odpočinout. Pak scedíme vodu, kterou rajčata pustili. Připravíme si skleníčky, do kterých na dno dáme koření a natlačíme rajčata s cibuli.V hrnci svaříme vodu, ocet, cukr a olej a ještě horké naléváme do sklenic, uzavřeme a sterilizujeme cca 20 min.
Je to jako čalamáda moc nám všem chutná ☺️

Shlédnutí: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *