SÝROVÝ KOLÁČ

SÝROVÝ KOLÁČ.
Do mísy dáme 25 dkg polohrubé mouky, rozdrobíme v ní 12 dkg másla, přidáme špetku soli a tolik studené vody, abychom z toho mohly vypracovatí tužší těsto, jež tak dlouho hněteme, až se na prsty nelepí.
Koláčovou rozevírací formu vytřeme tukem, těsto do ni vtlačíme asi
na půl prstu zvýší, urovnáme a naplníme následující nádivkou z 50 dkg
sýra, 12 dkg práškového cukru a 7 žloutků zpracujeme v nádivku, do
které pak zamícháme sníh ze 7 bílků. Koláč pečeme v horké troubě
asi 40 minut. Teprve když vystydne, můžeme jej z tvořítka vyjmouti
a nakrájeti na dílce. Koláč je velmi dobrý, ale těžký, proto se pije
uprostřed jídla sklenka koňaku

Shlédnutí: 8

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *