Retro-domácí klobásky

1/2, kg vepřového
2 housky
koflíček mléka
sůl, koření
citronové kůra
2-5 lžíce
bílého-vína
2-3 lžíce
smetany
5 m skopových střívek
4 špejle
tuk na osmažení


Umeleme 1/2 kg vepřového masa; Do mléka namočíme 2 housky
a zatížíme je. Pak je vymačkáme, přidáme k masu a vše, ještě na
strojku přemeleme. Přidáme sůl, Strouhanou citronovou kůru, 2-3
lžíce bílého vína a špetku muškátového oříšku. Podle chuti můžeme
přidati ještě trochu smetany nebo vina, aby byla masová hmota řídká.
Skopová -Střívka namočíme nejprve ve vodě a pak v mléce. Nato
stříkačkou, anebo máme-li u strojku na mletí masa nálevku (trychtýř),
Střívka hmotou nabijeme, a 110 tak, že si střívka natáhneme na špičku
stříkačky. Stříkačky tlačíme, abychom je nepřetrhly.
Klobásy nesmějí býti příliš nabity, sice by při další úpravě popraskaly.
Když jsou klobásy hotové, rozdělíme je v díly, Stočíme v kotouček,
propícháme špejlemi a na sítu je spařime vařící vodou.. aby při smažení
nepopraskaly. Odsáklé osmažíme v rozpáleném sádle po obou stranách
do zlatova. Podáváme k ním dušené zelí, bramborovou kaší, osmažený
brambor atd.

Total Page Visits: 53 - Today Page Visits: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.