Slané pečivo plněné masovou směsí

(cca 12 kusů)
300 g hladké mouky
lžička soli
200 ml vlahého mléka
10 g sušeného droždí
1 vejce
50 ml oleje
Prosátou mouku smícháme se solí a doprostřed vsypeme droždí které zalijeme vlahým mlékem s rozmíchaným vajíčkem a olejem. Propracujeme těsto bez přidání další mouky a necháme na teplém místě vykynout.



Náplň:
olej
1 cibule
1 kuřecí prso
1 malá pikantní klobása
70 g goudy
půlka špičaté červené papriky
sůl a pepř
Na potření vajíčko
Na ozdobu rozinky nebo lískové oříšky
Na posyp černý a bílý sezam a mandlové lupínky



Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku.Osolíme a opepříme a orestujeme, nakonec do směsi vmícháme sýr. Vše lehce rozmixujeme tyčovým mixérem, aby směs byla tvárnější.Necháme vychladnout.
Vykynuté těsto vyklopíme na jemně pomoučený vál a rozdělíme na dva stejné díly. Jeden dím rozválíme a formičkou si na něj jemně naznačíme tvar. Do tohoto tvaru opatrně naneseme směs a přiklopíme druhou půlkou těsta. Formičkou vykrojíme , naskládáme ryby na plech s pečícím papírem, Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme. Na oči použijeme rozinku nebo lískový oříšek a posypeme mandlovými lupínky, černým a bílým sezamovým semínkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.

Total Page Visits: 38 - Today Page Visits: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.