Pýchavka na smetaně

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 25 min
Suroviny:
150-200 g pýchavky – množství je opravdu velmi orientační, záleží, pro kolik lidí vaříme
1 lžíce oleje
1 cm plátek másla
1 cibule1/2 červené kapie
špetka muškátového oříšku
250 g zakysané smetany1/2 l
ochuceného vývaru – (hovězí, kuřecí)
1 lžička hladké mouky na zahuštění

sůl, pepř podle chuti


Postup přípravy receptu:Cibuli zpěníme na oleji a plátku másla do světle hnědé barvy.

Přidáme na nudličky nakrájenou červenou kapii a následně očištěnou a na menší kostičky nakrájenou pýchavku, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

Vše společně chvíli smažíme, pak zalijeme vývarem a ještě tak 10 minut vaříme.

V zakysané smetaně rozmícháme několik lžic horkého vývaru z pýchavek a lžičku hladké mouky,

Vše společně dobře provaříme.
Podáváme s knedlíkem

Shlédnutí: 2

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *