Salát z pečené červené řepy do skleniček

Suroviny:

3 kg – červené řepy

30 g – soli

150 g – cukru

150 ml.- octu

150 ml. – oleje


Červenou řepu umyjeme a každou zabalíme do alobalu. Tak připravenou řepu dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct 1,5 hod. Po této době vyndáme z trouby upečenou řepu, chvílí necháme vychladnout a pak oloupeme. Oloupanou řepu nastrouháme na struhadle s velkými oky. Do nastrouhané řepy přidáme, sůl, cukr, ocet a olej, vše důkladně zamícháme. Tak připravenou řepu natlačíme do čistých sklenic a zavíčkujeme. sterilizujeme při 90°C cca 20 min.


Shlédnutí: 11

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *