Hummus z pečené cukety

Suroviny:
1 – střední cuketa
2 – stroužky česneku
2 – lžíce zakysané smetany
koření:
sůl, pepř, kmín mletý

pár kapek citronu


Troubu si zapneme na 220°C a předehřejeme. Cuketu pomocí vidličky po celé délce ze všech stran jemně propícháme. Tímto docílíme, že při pečení nám bude z cukety vytékat přebytečná voda. Z alobalu si vytvoříme „pekáček“ ve kterém budeme cuketu péct, na 220°C cca 30 minut. Nelekejte se – cuketa by měla na povrchu zčernat(připálit se). Upečenou cuketu vyndáme z trouby a necháme chviličku vychladnout. Po vychladnuti můžeme cuketu oloupat a nechat v sítu odkapat přebytečnou vodou. Odkapání můžete urychli za pomoci vidličky – na cuketu tlačíme a rozmělníme ji. Takto připravenou cuketu smícháme s ostatními surovinami, a můžeme servírovat nejlépe na celozrnným pečivu.

 

Shlédnutí: 0

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *