Dalamánkové špičky

Suroviny:
1. těsto:

140 ml (g) vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
100 g žitné chlebové mouky
60 g hladké mouky

Dále je třeba
140 ml (g) vody
50 g změklého margarínu (např.Stela) nebo sádla
1,5 lžičky soli
50 g Solamylu
60 g žitné chlebové mouky
230-240 g hladké mouky


Postup:
suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout.

Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto).

Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci.
Než ji uložíme na plech, povrch lehce namočíme vodou a špičku pak oválíme v celém kmínu. Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20-25min).


S laskavým svolením http://www.pekarnomanie.cz/

Shlédnutí: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *