Dortíky Pavlova – mini

 Na korpusy si připravíme:
4 – bílky
200 g cukru krupice
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce bramborového škrobu
špetku soli
Na krém: 250 ml smetany ke šlehání (33%), ovoce.


Nejprve si připravíme všechny suroviny. Nachystáme si plech s pečícím papírem, na který si můžeme vyznačit kolečka o průměru 8 cm. Nyní si rozehřejeme si troubu na 150 °C. Ve větší míse vyšleháme bílky se špetkou soli. Po 2 minutách šlehání bílků při střední rychlosti přisypeme po třetině cukru. Po cca 3 minutách šleháni máme zašlehán všechen cukr, sníh je pevný, ale se ještě netvoří pevné špičky. Šleháme naplno dál až se na metličce bude tvořit pevná špička. Teď zasypeme škrobem a jemně párkrát překládáním zamícháme stěrkou aby celý škrob byl vmíchán do bílků. Nakonec jemně vmícháme i citronovou šťávu. Směs naplníme do cukrářského sáčku s velkou špičkou. Na připravený pečící papír vytvoříme ze směsi pomocí cukrářského sáčku malá hnízda, vytvoříme nejprve dno a poté dokola stěny (dvakrát obtočíme dokola). Mini Pavlova vložíme do trouby, kterou jsme si předem rozehřáli na 150 °C (s ventilátorem). Ihned po vložení stáhneme teplotu na 120 °C a sušíme 35 minut. Poté vypneme troubu, troubu NEOTVÍRÁME ani v průběhu pečení a ani poté, pouze vypneme troubu a necháme v ni do vychladnutí při zavřených dvířkách, teprve po vychladnutí vyjmeme. Vychladlé korpusy plníme vyšlehanou smetanou (33%). Naplněné Mini Pavlovy ozdobíme ovocem a podáváme.


Z této dávky surovin jsem měla 10 mini dortíku.

 

Shlédnutí: 35

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *