Salát z mrkve a kukuřice

3 střední mrkve
malou plechovku (250 g) sterilizované kukuřice
1 cibuli
2 stroužky česneku
polévková lžíce octu
1,20 dl vody
1 a půl lžičky cukru
1 lžička soli
majonéza a tavený sýr – podle chuti


Tři středně velké mrkve dobře oškrábejte a nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Polovinu mrkve dejte na pánev, posypejte polovinou soli a cukru, přidejte druhou vrstvu mrkve a opět posolte a pocukrujte.
V hrnku smíchejte 1,2 dl vody s octem a zalijte nakrájenou mrkev. Přikryjte, dejte na kamna a na mírném ohni ji duste po dobu asi 15 minut, aby mrkev byla na skus. Cibuli překrojte na polovic a nakrájejte na tenké proužky. Pod konec dušení přidáte do mrkve pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dobře promíchejte, nechejte přikrytou pánev a stáhněte z plamene.
Nechte ještě 5 minut stát pod pokličkou a pak zeleninu sceďte a nechejte ji vychladnout.
Když je vše dostatečně studené, přesypejte směs do hluboké misky a přidejte okapanou konzervovanou kukuřici. Podle chuti můžete přidat jednu až dvě lžíce majonézy a popřípadě také tavený sýr, který jste rozšlehali se lžíci majonézy, aby byl krémový.
Salát dejte aspoň na 1-1,5 hodiny vychladit.

Shlédnutí: 6

2 komentáře “Salát z mrkve a kukuřice

  1. Děkuji za komentář. Musím říct, že salát je velice chutný.

  2. Určitě si to udělám. Mrkev mám ráda v jakékoliv úpravě. Díky za rcp. Sylva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *