Veka na chlebíčky

Těsto vyrobeno v pekárně

500 g hl. mouky

290 ml mléka

šťáva z jednoho citrónu

2 KL soli

1 PL cukru

1 kostka droždí


Do pekárny dáme všechny suroviny v tomto pořadí:

mléko

šťávu z citrónu

mouku

na jednu stranu cukr, na druhou sůl

a droždím posypeme celou plochu


Z těsta vytvoříme dvě veky, které před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby, které je vyhřátá na 180°C a pečeme přibližně 20 minut. Po vytažení vek z trouby je potřeme vodou.




Za základní  recept děkuji R. B. Kožené

Shlédnutí: 84

Jeden komentář u “Veka na chlebíčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *