
Na zkoušku jsem spotřeboval:
730 g vykostěného a kůži zbaveného bůčku
400 g vepřového plecka
25 g soli
1/2 lžičky ml. pepře
1/2 lžičky sl. papriky
1 lžičku sušeného česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
asi 1 dcl vývaru
Bůček pomlít na šajbě č. 8, plecko na č.3. Obojí maso dát do misky, přidat sůl, koření, vývar a důkladně prohnětat, až se směs lepí a poté naplnit do tlačenkového obalu tak, aby směs byla řádně upěchovaná, bez vzduchových bublin a vložíme na 24 hodin do lednice. Po této době vložíme šišky do 85 °C horké vody a tuto teplotu udržujeme asi 2,5 hodiny. Vyndáme z vody, necháme vychladit a ve svislé pozici vložíme do lednice na 12 hodin. Směs se potom dá krájet na tenké plátky a krásně voní po koření a je opravdu chutná.
Shlédnutí: 72
Komentáře