Koblížky z trouby

Suroviny do pekárny dáváme v tomto pořadí:

125 ml vlažného mléka

1 PL bílého jogurtu

40 g krystalového cukru

25 g rozpuštěného másla

250 g hladké mouky

špetka soli

citr. kůru

12 g čerstvé droždí


Těsto jsem dělala v domácí pekárně. Formu na muffiny vymazala trochu olejem. Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kuličky, rukami vyformujeme na placku, dáme do středu lžičku marmelády podle chuti a konce dobře spojíme . Nezapomeňte  naplněné kuličky dát do formy spojem dolů. Pod čistou utěrkou je necháme kynout, dokud si rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 12-15 minut. Hned po vytažení je potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Nechejte vychladnout a posypte práškovým cukrem

Koblížky jsou nejlepší čerstvé, ale i druhý den jsou chutné.



Shlédnutí: 242

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *