Králík na dijonské hořčici

Maso (zadní běhy) prošpikujeme slaninou a opečeme z obou stran na trošce oleje, maso vytáhneme a orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli, trochu slaniny a stroužek česneku. Jakmile je i zelenina zlatá, výpek odvaříme suchým bílým vínem a necháme zredukovat. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu, zalijeme drůbežím nebo zeleninovým vývarem a dusíme, dokud není maso měkké (cca 60-70 min).
Maso vyjmeme, omáčku přecedíme a zahustíme trochou máslové jíšky. Provaříme a přidáme lžíci dijonské hořčice, zjemníme klasickou a zakysanou smetanou, podle potřeby ještě dochutíme.

Příloha je na vás, hodí se k tomu prakticky cokoliv, knedlík, bramborová příloha, těstoviny nebo rýže



Shlédnutí: 6

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *