
750 g vepřové kotlety bez kosti
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
2 stroužky česneku
1 l převařené vody
15 g řeznické soli na maso (750 g)
20 g řeznické soli na litr vody
Celkem použijeme 35 g řeznické soli
Uvaříme litr vody, necháme vychladnout a vsypeme sůl, koření a rozmačkaný česnek.
Maso upravíme (odřežeme přebytečný tuk) a napícháme do svaloviny připravený lák. Kotletku vložíme do nádoby a zalijeme lákem, aby byla zcela ponořená. Dáme do lednice na 4 dny a každý den by se mělo otočit.
Po naložení maso pevně zavineme do potravinářské fólie, vložíme do velkého tlačenkového obalu, který uzavřeme provázky a v nádobě necháme při ustálené teplotě 85°C po dobu 2,5 hodiny prohřívat.
Po této době necháme šunku ve vodě vychladnout a poté ji dáme do lednice aspoň na 12 hodin.
Shlédnutí: 32
Komentáře