Dušená šunka

750 g vepřové kotlety bez kosti

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

5 kuliček černého pepře

2 stroužky česneku

1 l převařené vody

15 g řeznické soli na maso (750 g)

20 g řeznické soli na litr vody

Celkem použijeme 35 g řeznické soli


Uvaříme litr vody, necháme vychladnout a vsypeme sůl, koření a rozmačkaný česnek.

Maso upravíme (odřežeme přebytečný tuk) a napícháme do svaloviny připravený lák. Kotletku vložíme do nádoby a zalijeme lákem, aby byla zcela ponořená. Dáme do lednice na 4 dny a každý den by se mělo otočit.


Po naložení maso pevně zavineme do potravinářské fólie, vložíme do velkého tlačenkového obalu, který uzavřeme provázky a v nádobě necháme při ustálené teplotě 85°C  po dobu 2,5 hodiny prohřívat.


Po této době necháme šunku ve vodě vychladnout a poté ji dáme do lednice aspoň na 12 hodin.

Shlédnutí: 32

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *