
4 vepřové kotlety s kostí
1/2 hrnku strouhanky
2 vejce
6 lžic oleje
4 tenké plátky másla
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Maso umyjte a osušte. Umístěte na desku, přikryjte potravinářskou fólií a rozklepejte paličkou. Dochutíme solí a pepřem z každé strany.
Rozbijte vejce na velký, hluboký talíř a rozšlehejte vidličkou.
Nasypte strouhanku do druhého hlubokého talíře.
Každou kotletu namočte do vajíčka z obou stran a poté do strouhanky a položte na prkénko.
Na pánvi rozpálíme olej. Když olej začne mírně prskat, začněte smažit kotlety. Na každý kotlet položte plátek másla. Smažte na středním ohni z obou stran dozlatova.
Smažené kotlety položte na papírovou utěrkou, abyste se zbavili přebytečného tuku.
Podáváme s bramborami nebo hranolkami a oblíbeným salátem 🙂
Shlédnutí: 11
Komentáře