
500 g salátových brambor uvařených ve slupce
240 g gothaje
100 g sterilizovaných okurek
60 g vařené mrkve
40 g vařeného celeru
20 g sterilizovaného hrášku
na ochucení:
200 g majonézy
lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžíce octu
1 lžička worcesteru
mletý černý pepř
Vychladlý celer, mrkev a brambory pokrájejte na malé kostičky, okurky nadrobno, salám na tenké nudličky.
V misce smíchejte majonézu, worcester, cukr, pepř, část octa, trochu osolte a důkladně promíchejte. Přidejte zeleninu a hrášek a pořádně promíchejte se zálivkou. Po ochutnání můžete dochutit a nechejte v lednici vychladit. Před servírováním ještě promíchejte.
Shlédnutí: 30
Komentáře