Dušený bůček s cibulí

500 g libového bůčku

7 středních cibulí

sůl

mletý pepř smíchaný s koriandrem


Bůček nakrájet na menší kostky, ale aby se moc nevyškvařily, jinak by byly tvrdší.

Kostky dáme do pánve a smažíme na mírném plamenu dokud nepustí trochu tuku. Cibuli nakrájejte na kousky dle libosti, vložte k bůčku a opékejte asi 5 minut. Poté nalijeme hrnek vody, posolíme, přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, tedy do doby, než se voda odpaří. To budou potom škvarečky měkké. Nakonec přidáme pepř a dochutíme solí.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Shlédnutí: 14

2 komentáře “Dušený bůček s cibulí

  1. Ano, je to velice jednoduché a přitom velice chutné. Může se čímkoli dochutit. Záleží na vlastní chuti.

  2. Jednoduché a věřím že i výtečné. Vyzkouším.
    Díky za recept.
    T.H.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *