Polévka z červené řepy

 

250 g vepřového žebírka
2 střední bulvy červené řepy nastrouhat na hrubém struhadle
zelenina (brambory, mrkev, petržel, celer, květák, kapusta, zelí, hrášek….)
bobkový list, nové koření,sůl a pepř
cibulka
lžíci másla
smetana(šlehačka)
ocet
Postup přípravy receptu
Žebírko, veškerou, drobně nakrájenou zeleninu, nastrouhanou červenou řepu, kořením, dám vařit do změknutí ve dvou litrech vody (záleží na množství zeleniny). Ocet se dá hned při vaření, aby řepa neztratila barvu. Potom osmahnu cibulku na lžíci másla, kterou přidám do polévky a následně přidám smetanu (šlehačku)

Shlédnutí: 20

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.