Pečené zelí

1/2 kg kyselého zelí
5 dkg slaniny
3 lžíce vína
1/2 kg brambor
3 dkg másla
6 lžic mléka
sůl
6 lžic kyselé smetany
lžíce strouhaného parmezánu


Kysané zelí dáme do horké vody, přidáme kousek sádla nebo kousek slaniny na kostečky nakrájené a vaříme do změknutí. Pak
přilijeme trochu bílého vína a necháme ještě povařiti. Mezitím si připravíme dobrou bramborovou kaší, do niž jsme rozmíchaly mléko a kousek másla. Vymastíme si mísu, ve které pak pokrm dáme na stůl a vkládáme nejdříve vrstvu zelí, pak vrstvu kaše, opět vrstvu zelí a
tak pokračujeme, až jest mísa plná. Nahoře musí býti opět zelí. Naposledy zalijeme vše kyselou smetanou, posypeme strouhaným parmezánským sýrem a dáme péci. Zeli můžeme též proložiti na kostečky nakrájeným uzeným masem, nebo různou zbylou pečení.

Shlédnutí: 6

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *