Kynuté rohlíčky s tvarohem a s povidly

400 g přesáté hladké mouky
sůl
1/2 kostky droždí
80 g vlahého másla
80 g moučkového cukru
asi 150 – 200 ml vlahého mléka
citronová kůra
1 žloutek
1 vejce
Do mísy dáme prosátou mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, trošku ho posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Počkáme až droždí vzejde a přidáme ostatní suroviny. Propracujeme těsto a necháme kynout, těsto musí zdvojnásobit svůj objem. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na stejně velké dílky. Tvoříme rohlíčky, polovinu naplníme tvarohovou náplní a druhou polovinu povidly. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 st.
Náplň:
1 tvaroh
1 vejce ( z bílku sníh )
cukr podle chuti
rozinky namočené v rumu + troška rumu
Náplň:
asi 250 g domácích povidel.

Shlédnutí: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *