Restovaná vepřová játra s pepřovou omáčkou

500 g vepřových jater
sůl pepř
olej a kousek másla



Omáčka.
asi 250 ml silného masového vývaru (pokud nemáte můžete požít 1 kelímek gelového + asi 200-250 ml vody a svařit)
trochu tučné smetany
lžíce worcesteru
lžička plnotučné hořčice
nadrcený barevný pepř



Játra nakrájíme na porce a zbavíme všech blan a přes folii naklepeme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej s kouskem másla a vložíme játra, z obou stran je orestujeme , nakonec osolíme.



Omáčka.
Vývar zredukujeme na polovinu, přidáme worcester, hořčici, smetanu a svaříme , nakonec přidáme drcený pepř a všechen výpek z pánve.

Shlédnutí: 10

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *