Jahodové řezy MROŽ

Suroviny

5 vajíček

200 g cukru krupice

200 g polohrubé mouky

2 lžíce horké vody

1 prášek do pečiva

1 dcl oleje


Náplň:

750 g jahod (čerstvé nebo mražené) Může být jakékoli drobné ovoce (višně, maliny, ostružiny, borůvky…

2 jahodové pudinky v prášku – Může být i vanilkový pudink

200 g cukru moučka

200 g másla


Čokoládová poleva:

100 g čokolády na vaření

kousek másla


Postup přípravy receptu

Žloutky vyšleháme s krupicovým  cukrem do pěny, přidáme horkou vodu a olej, potom mouku s pr.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Piškot nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a upečeme. Pečeme přibližně 30 min. při teplotě 180 °C.

Upečený piškot necháme vychladnou a mezitím si přichystáme náplň:

Jahody, nebo jiné ovoce omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky a pořádně rozmícháme a povaříme, aby nám směs zhoustla. Potom necháme směs vychladnout. Změklé máslo ušleháme s  moučkovým cukrem a po menších částech přidáváme jahodovou (ovocnou) směs a vše pořádně vyšleháme. Hotovou náplní natřeme na piškot a nakonec polijeme čokoládovou polevou.


Shlédnutí: 92

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *