Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

 

 

1 kg mletého vepřového masa

5 vajec vařených + 1 syrové

1 cibule

6 polévkových lžic + 1 polévková lžíce na vysypání formy

3 stroužky česneku

2 lžíce sádla

3 lžíce hořčice s celými hořčičnými semínky na potření sekané

2 lžíce medové hořčice

1 lžíce sladké papriky

1/2 lžičky kmínu

1/2 svazku petrželky

22 g soli

1/2 lžičky mletého černého pepře


Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte.

Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete.

Na pánvi rozpálíme sádlo a  na něm zesklovatíme cibuli a česnek a sejmeme pánev z ohně.

Do mletého masa přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, posekanou petrželku, 1 syrové vejce a medovou hořčicí. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem. Vše dobře uhněteme, aby sekaná nepopraskala.

Předehřejte troubu na 180°C . Formu na pečení (asi 25 cm dlouhá –  na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem, vymastíme a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozložte na dno formy a podélně do středu vložte vedle sebe uvařená vejce.. Zakryjte zbytkem směsi, mírně utlačte, povrch potřete hrubozrnnou hořčicí a překryjte alobalem.

Vložte do trouby a pečte 50-55 minut při 180 °C, potom odkryjte alobal a dopékejte při 200 °C cca 20 minut. Vyjměte z trouby a nechejte sekanou v alobalu trochu vychladit.

Podávejte teplou s různě upravenými bramborami, nebo za studena s chlebem.

Shlédnutí: 29

4 komentáře “Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

  1. Paní Tamaro, určitě vyzkoušejte. Opravdu je chuťově jiná – lepší, než ta klasická.

  2. Tak to nemá chybu. Suroviny, které do sekané nedávám, ale tuto vyzkouším.

  3. Paní Heleno, velice mne potěšilo Vaše vyjádření k sekané, a také to, že se budete ráda vracet na stránky, které se Vám líbí.

  4. Děláme hodně krát sekanou, ale ta vaše nemá chybu. Jen to koření a ta hořčice tomu musí dát šmrnc. Ukládat recept nebudu, najdu si ho a děkuji za něj. Mimochodem, vaše stránky jsou perfektní.
    Helena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *