Kuřecí ražniči

2 porce
2 kuřecí prsa
1 pikantní klobása (1 dlouhá nebo 2 malé)
1 paprika
3 cibule
3 str. česneku
plátek špeku
lžička másla
sůl a pepř
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička grilovacího koření
3 lžíce oleje
1/2 lžičky sušeného tymiánu


V misce smícháme sušený česnek, grilovací koření, tymián, olej. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kusy, osolíme a opepříme a zalijeme marinádou, promícháme a necháme přes noc v ledničce v uzavřené nádobě. klobásu, papriku a cibuli nakrájíme a napichujeme na jehly střídavě s naloženým masem. Dáme do pekáčku, přidáme nakrájený špek, cibuli, česnek a vše co se nevešlo na jehly. Trošku podlijeme vodou a upečeme přikryté v troubě. Před dokončením pečení, necháme chvíli odkryté. Špízy pak vyjmeme, šťávu vysmahneme, podlijeme a seškrábeme vše v pekáčku a přidáme máslo.


Pečeme asi 30 minut na 190 st., hlavně nesmíme maso vysušit, musí zůstat šťavnaté.

Shlédnutí: 8

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *