Vejce v hořčičné omáčce

Ingredience na
4 vejce
1 hrnek zeleninového vývaru
1 cibule
3 lžíce hořčice
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
1 plochá lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý černý pepř

bramborová kaše
nasekaná petržel


Vejce uvařte natvrdo. Ochlaďte, oloupejte a na polovinu. Cibuli nakrájejte na malé kostky. V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Zaprašte moukou a důkladně ji promíchejte, aby nevznikly hrudky. Pomalu přilévejte  vývar a citronovou šťávu. Míchejte, dokud se ingredience nespojí. Přidejte hořčici a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte na středním ohni po dobu 5 minut.


Na velké talíře dejte porci bramborové kaše a hořčičné omáčky. Umístěte vejce vedle něj. Ozdobte nasekanou petrželkou.


Poděkování za recept:  Spřátelený web

Shlédnutí: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *