Perník podle Jitky Mátlové

Suroviny na velký plech
3/4  hrnku polohr. mouky
1 kypř. prášek do perníku
necelý kypř. prášek
3 vejce
2 PL lžíce medu
4 PL cukru krupice
špetka soli
2 PL kakaa
2 Kl skořice
1 PL marmelády
hrnek oleje
 půl hrnku mléka

Na polevu čokoládu a na posypání ořechy nebo kokos.


Vymíchat hustší těsto a nalít ho do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu a péct na 170°C  – 180°C.
Po upečení nechat vystydnout a polít čokoládovou polevou, event. polevu posypat mletými ořechy nebo kokosem.

Autor receptu:

Jitka Mátlová

Shlédnutí: 5

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *