Tvarohový desert se “sázeným vejcem”

Ingredience na
křehké dno:
200 g sušenek petit beurre
100 g rozpuštěného másla

tvarohová vrstva:
1 kg mletého tvarohu v kbelíku
250 ml horké vody
1/3 hrnku práškového cukru
2 balíčky krystalického želé
50 ml broskvového sirupu
1 čajová lžička cukru se skutečnou vanilkou

dekorace:
9 polovin konzervovaných broskví
200 ml vody
100 ml broskvového sirupu
1 balíček krystalického želé


Sušenky nejlépe pomelte, přidejte rozpuštěné máslo, dobře promíchejte a směs rozestřete na dno formy a dejte vychladit do lednice.


Nasypejte 2 balíčky želé do horké vody (nesmí se vařit) a míchejte dokud se nerozpustí a nechte vychladnout. Želé by mělo být tekuté.


Tvaroh smíchejte s práškovým cukrem, přidejte cukr s pravou vanilkou (pokud ho máte), důkladně promíchejte a tekoucí vychladlé želé pramínkem vlijte do tvarohu a neustále míchejte 2-3 minuty.


Tvarohovou hmotu rozestřete na hmotu ze sušenek, zarovnejte povrch, nejlépe špachtlí a opět dejte do lednice aspoň na 1 hodinu.


Rozpůlené broskve s konzervy nechejte okapat a papírovou utěrkou osušte. Šťávu smíchejte s vodou a přiveďte k varu. Vsypejte želé (voda se nesmí vařit!) , míchejte dokud se nerozpustí a dejte na 10 minut do chladu.


Vyjměte formu z chladničky. Naskládejte půlky broskví, nalijte želé slabým proudem na tvarohovou hmotu a broskve. Formu vložte zpět alespoň na 2 hodiny do chladničky do úplného vychladnutí.


Poznámka: I když je to zdlouhavá příprava, tento desert je vynikající.

Musíte vystihnout tuhnutí želé. Nesmí být příliš tekoucí a příliš ztuhlé.


Poděkování za recept: Spřátelený web

Shlédnutí: 10

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *