Fazolková polévka

400 g mražených zelených fazolek
400 g brambor
sůl a pepř
750 ml mléka
250 ml smetany 33%
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
kostka zeleninového bujonu
cukr a ocet
kopr
na každou porci 1 vejce


Brambory oloupeme a nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. V hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme mlékem , přidáme fazolky, bujon , sůl, pepř, kopr. Povaříme a přidáme uvařené brambory a smetanu. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
zastřené vejce:
Do vody dáme lžíci octa a svaříme, vroucí vodu zamícháme, aby vznikl vír. vejce vyklepneme do mističky a opatrně vlijeme doprostřed víru, vaříme každé vejce zvlášť 2-3 minuty.

Shlédnutí: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *