Slaný karamel

Ingredience na slaný karamel
100 g bílého cukru
70 ml smetany 30%
50 g másla
1/2 čajové lžičky soli


Máslo nakrájejte na kostky. Vložte cukr na studenou a suchou pánev. Zahřívejte na střední teplotu, dokud cukr nezačne hnědnout. Nemíchat. Když má cukr jantarovou barvu, přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Postupně a velmi jemně nalijte smetanu. Stále míchejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte sůl a jemně promíchejte. Hotový karamel dáme do misky a necháme vychladnout. Pokud karamel není dostatečně slaný, přidejte špetku soli a promíchejte. Použijte slaný karamel na dezerty, zmrzlinu, vafle, nepečené koláče a jako polevu 🙂


Poděkování za recept: Spřátelený web

Zhlédnutí: 14

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *