POLÉVKA MINESTRA

1 a 1/2 litru zeleninového nebo hovězího vývaru
5 dkg rýže
4 dkg zeleného hrášku

sůl
trochu muškátového oříšku
1 žloutek
1/3 l mléka


NA JÍŠKU.
3 dkg másla
5 dkg mouky


Rýží přebereme, omyjeme, krátce spaříme a osmažíme, aby se při dušení nerozvářela, zalejeme vodou (dvojnásobné množství jako rýže),
přidáme oloupanou celou cibuli s hřebíčkem, sůl a dusíme. Zelený hrášek si dáme vařiti zvláště do slané vody. Z másla a mouky si připravíme bledou jíšku, Zalijeme ji zeleninovou polévkou nebo i hovězí, přidáme trochu muškátového strouhaného oříšku a necháme hodně povařiti. Pak polévku procedíme, přidáme udušenou rýží a hrášek, necháme znovu povařiti a ke konci ji zalejeme v  mléce rozmíchaným žloutkem. Polévku dobře rozšleháme a odstavíme.

Shlédnutí: 7

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.