Rizoto se zeleninou a malou vepřovou konzervou

Počet porcí: 3 porce

Doba přípravy: 20-30 min


Suroviny:

180 masa z vepřové konzervy
120 g rýže
2 menší rajčata
200 g pýchavky
1 menší cibule
150 g cukety
150 g hrášku
olej

sůl, pepř


Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na tenčí plátky nakrájenou pýchavku, na čtvrtky nakrájenou cuketu, pokud je mladá, tak i se slupkou.
Pak přidáme vepřovou konzervu, kterou na prkýnku trochu nakrájíme, osolíme, opepříme a tak 7 minut promícháváme na mírném ohni.
Rýži nasypeme do hrnku a přisypeme k zelenině. Zároveň přidáme scezený hrášek a zase chvíli promícháváme.
Úplně nakonec přidáme vodu, bude jí 2x více než rýže a hrnec vložíme do trouby.

Pečeme zhruba 20 minut, podíváme se. Pokud je v rizotu ještě voda, tak je promícháme a ještě na chvíli dáme do trouby a pečeme do úplného vypečení tekutiny.


Podáváme s kyselou okurkou, horké rizoto můžeme posypat sýrem

Shlédnutí: 15

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *