Vepřové karé ve vlastní omáčce (pečené v troubě)

Kilo a půl vykostěného karé
3/4 kg bílé cibule
1 šálek vývaru (konečné množství závisí na velikosti pekáče)
3 vrchovaté lžíce pšeničné mouky
8 lžic oleje
sůl
čerstvě mletý černý pepř


  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlky asi 1 cm silné.
  2. Omyté a osušené maso nakrájejte na plátky silné asi 2 cm (nenaklepávat).
  3. Dochutíme solí a pepřem z obou stran.
  4. Vepřové plátky posypeme moukou a poté setřeme přebytek.
  5. Na velké pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Vložte maso a vařte na velkém ohni 2–3 minuty z každé strany, dokud maso úplně nezmění barvu a nezačne na okrajích silně hnědnout (postup opakujte, dokud nejsou všechny kousky osmažené).
  6. Maso vložte do velké žáruvzdorné misky.
  7. Po smažení masa přidejte do pánve zbývající olej. Dobře zahřejeme, vložíme cibuli, lehce ji osolíme a za stálého míchání na prudkém ohni smažíme, dokud nezačne sklovatět a místy dokonce pálit (tím získá omáčka hlubokou chuť).
  8. Opečenou cibuli vložte mezi kousky masa. Zalijte vývarem (jen tolik, abyste dosáhli na polovinu masa). Misku zakryjte hliníkovou fólií (ale ne příliš těsně, aby se kapalina mohla odpařit).
  9. Vepřové karé vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 2 hodiny – dokud není maso měkké. Po uplynutí této doby alobal odstraníme a maso necháme v horké troubě 15 minut, aby navrchu pěkně zhnědlo.
  10. Vepřovou kotletu podávejte ozdobenou zelenými listy. Skvěle chutná s bramborovou kaší nebo vařené brambory.

    Poděkování za recept: Spřátelený web


Zhlédnutí: 118

Jeden komentář u “Vepřové karé ve vlastní omáčce (pečené v troubě)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *