Piškotové koule s fondánem obalené v čokoládě a kokosu

10 ks ( nepečené)

1 a půl balíčku dětských piškotů
100 g rozpuštěného másla
3 lžíce instantního kakaa
asi 100 ml pomerančového sirupu
1 balíček bílého fondánu
Na polevu:
120 g hořké čokolády
50 g másla
50 ml vody
Na obalení:
kokos



Piškoty rozdrtíme a přelijeme rozpuštěným máslem a sirupem. Vypracujeme těstíčko. Fondán rozkrájíme na 10 kousků a vytvarujeme z nich kuličky, které obalíme v těstíčku. položíme na tácek s alobalem a dáme ztuhnou do lednice. Čokoládu nalámeme do malého kastrůlku, přidáme vodu a máslo a za stálého míchání rozehřejeme do hladka. Pak každou kouli napíchneme na špejli a obalíme v čokoládě a hned v kokosu. Položíme na tácek s alobalem a dáme znovu do ledničky ztuhnout.

Zhlédnutí: 10

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *