Bůčková mozaika ze šunkovaru

Recept na bůčkovou mozaiku z šunkovaru

Suroviny:
1,2 kg bůčku
3-4 stroužky českého česneku
22 g řeznické soli (Pragandy)
paprika a pepř dle chuti.
Volitelně můžete použít i grilovací koření, podle chuti.Postup:

Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme,
dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme,
ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa.Vše dáme do nádoby šunkovaru,
řádně upěchujeme, a pokud zbude
prostor, přiložíme ještě kousek masa, nádobu
uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24hodin.

Po této době otevřeme šunkovar,
a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo,

vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina
mohla lépe dotlačit maso.Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou,

předehřátou na 85-90 °C,  a při této
teplotě zavařujeme 90 minut.Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu,
a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky.

Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme,
opláchneme horkou vodou,
aby se uvolnil tuk, a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla.

Nyní nastal čas, kdy krájíme plátky masa a ochutnáváme výsledky 48-hodinové práce.

DOBROU CHUT´

Shlédnutí: 22

Jeden komentář u “Bůčková mozaika ze šunkovaru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *