
1 koleno
2 l vody
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce soli
10 kuliček pepře
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 lžíce želatiny
Koleno důkladně omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme cibuli, česnek, sůl a koření. Mírně vaříme cca 2 hod. (aby se maso oddělovalo od kosti). Měkké maso vyndáme, aby vychladlo. Vývar přecedíme, dochutíme solí a pepřem, přidáme v trošce vývaru rozpuštěnou želatinu. Vychladlé maso obereme od kosti a natrháme. Použijeme jen libové (pokud máte rádi tlusté, můžete trochu přidat). Na dno misek dáme trochu masa a zalijeme ochuceným vývarem. Dáme do lednice ztuhnou nejlépe do druhého dne.
Chcete-li sulc ozdobit, uvaříte mrkev, nakrájíte na kolečka a s nakrájenou okurkou, dáte na dno misek.
Zhlédnutí: 16
Komentáře