Vaření masa a vnitřností na výrobu…

Maso a vnitřnosti na zhotovení tlačenky, jitrnic, jelítek a prdelačky

Do 20 – ti litrového hrnce* jsem naskládal vše, co patří na vařenou výrobu jako je půlka hlavy, nožky, přední koleno, maso okolo vpichu, kousek bůčku a plecka a dodal ledvinku i kus jater, zalil vřelou vodou a vařil doměkka, jen maso na tlačenku jsem vytáhnul o něco dříve. Nikdy jsem předem maso nesolil, nedával kořenovou zeleninu.

První co se ochutnalo, byl ovárek, kousek jater, s oblohou. To je pro začátek docela žrádlo.😊

 

Tento hrnec bohatě vystačí na malou bytovou zabíjačku, ve kterém uvaříte maso na 50 jitrnic, jelit i na 1-2 tlačenky a pohodlně se vejde na kuchyňská kamna.

Zhlédnutí: 1

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.