Játrová paštika ve střívku

Máte rádi játrovou paštiku? Dávám jednoduchý recept.

0,5 kg prorostlého bůčku

0,3 kg podbřišku nebo laloku

0,30 kg syrových vepřových jater

3 starší rohlíky,

strouhanku na zahuštění

1 velkou cibuli

2-3 stroužky česneku

hrstka majoránky

sůl a pepř

trochu vývaru na zředění

vepřová střívka


Do vroucí vody dáme vařit kousek bůčku i s podbřiškem nebo lalokem. Uvařené maso, cibuli, česnek a  rohlíky pomeleme 2 až 3 x na co nejmenší mlecí desce (šajbě) .

Přidáme majoránku, ochutíme solí i pepřem a dáme pomletá játra. Vše důkladně zamícháme. Pokud se vám to zdá řídké, přisypete strouhanku nebo naopak zředíte vývarem a narážečkou plníme střívka, která se vloží do vývaru a při teplotě 80 °C se nechají povařit aspoň 30 minut.

Pokud nemáte střívka, můžete paštiku dát do sklenic a zavařit.

Zhlédnutí: 12

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *