
Máte rádi játrovou paštiku? Dávám jednoduchý recept.
0,5 kg prorostlého bůčku
0,3 kg podbřišku nebo laloku
0,30 kg syrových vepřových jater
3 starší rohlíky,
strouhanku na zahuštění
1 velkou cibuli
2-3 stroužky česneku
hrstka majoránky
sůl a pepř
trochu vývaru na zředění
vepřová střívka
Do vroucí vody dáme vařit kousek bůčku i s podbřiškem nebo lalokem. Uvařené maso, cibuli, česnek a rohlíky pomeleme 2 až 3 x na co nejmenší mlecí desce (šajbě) .
Přidáme majoránku, ochutíme solí i pepřem a dáme pomletá játra. Vše důkladně zamícháme. Pokud se vám to zdá řídké, přisypete strouhanku nebo naopak zředíte vývarem a narážečkou plníme střívka, která se vloží do vývaru a při teplotě 80 °C se nechají povařit aspoň 30 minut.
Pokud nemáte střívka, můžete paštiku dát do sklenic a zavařit.
Zhlédnutí: 12
Komentáře