Vepřový guláš z trouby…

…se zeleninovými knedlíky (zdravější)

 

700 g vepřového masa
2 cibule
lžíce sádla
sůl a pepř
mletá paprika
gulášové koření
kmín
česnek
majoránka
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme opeříme, přidáme kmín, papriku, gulášové koření. Vše za stálého míchání orestujeme, pak přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zalijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho až maso změkne.


Zeleninové knedlíky:
1 středně velká cuketa
malá bulva celeru
větší mrkev
sůl
3 vejce (na 3 vejce asi 300 g míchané strouhané zeleniny)
Vše nastrouháme na jemném struhadle , osolíme, promícháme a počkáme až zelenina pustí vodu, pak ji vymačkáme. Vmícháme žloutky a vmícháme tuhý sníh z bílků. Malé zapékací mističky vymažeme olejem nebo je vyložíme folií a tu trošku potřeme olejem- budou se lépe vyklápět. Misky naplníme těstíčkem. Vložíme do mikrovlnky a pečeme asi 10 minut. Můžeme je také uvařit v hrnci ve vodní lázni asi 10 minut. Vyklopíme a sloupneme folii. Každý knedlík rozkrojíme na dvě kolečka.

Shlédnutí: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *