Bůčková cihla

Na tuto cihlu bylo použito:
1.2 kg libovějšího bůčku s kůži
24 gr. rychlosoli
3 KL želatiny na vaječnou tlačenku
koření podle chuti (pepř, chilli, sušený česnek…)
====================
Postup:
Bůček vykrojíme ve tvaru dna šunkovaru 2 krát. potřeme solí, vložíme do vhodné nádoby a na dva dny dáme do lednice a několikrát za tu dobu přeložíme.
Po naložení bůček opláchneme, osušíme a 1 díl dáme kůži na dno šunkovaru, posypeme kořením, želatinou a přidáme druhý díl kůží nahoru. Ozdobíme smítkem libečku(celeru, petržele…) vložíme do vhodného pytlíku a těsně uvážeme. Šunkovar co nejvíce uzavřeme (nadoraz, co dovolí pružiny) a vložíme do horké vody a 3 hodiny prohříváme při 80°C. Dbáme na to, aby forma nebyla ponořená, jen centimetr nad výšku bůčku.
Po třech hodinách formu vyjmeme a necháme minimálně na 12 hodin vychladit.

Shlédnutí: 3

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.