Bůčková roláda – vařená

Potřebujeme plát vykostěného bůčku cca 35 x 15 x 2-3 cm

 


Bůček posolíme pragandou (20 g/1 kg masa) a okořeníme dle vlastní chuti (mletou paprikou, česnekem, mletým pepřem…).


Vložíme do pytlíku určený pro šunkovar.


Bůček natlačíme do šunkovaru, a pytlík pevně zavážeme. Uzavřeme víkem s pružinou a dáte aspoň na 24 hodin do lednice.


Po 24 hodinách vložíme nádobu do horké vody 80 – 85 °C a při této teplotě vaříme 3 hodiny.

 


Po uvaření necháme vychladnout a teprve až je nádoba chladná, dáme ji aspoň na 12 hodin do lednice. Po vychlazení roládu vyjmeme a můžeme zastudena podávat.

Abyste si usnadnili vyndání rolády ze šunkovaru, doporučuji nádobu krátce polít vřelou vodou. Tuk a rosol se tím uvolní a roláda se snadno vyklopí.

Přeji dobrou chuť.

Shlédnutí: 17

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.