Složení láku
Složení láku na nakládání masa je překvapivě malé a skládá se z několika produktů, které má většina uzenářů k dispozici. Jde především o kombinaci vody a soli, kterou je nutné kombinovat ve správném poměru. Lák vyžaduje přidání několika druhů koření, aby se zdůraznila chuť produktu. Nejoblíbenější je bobkový list a nové koření. Hotové maso bude nejen šťavnaté, ale také aromatické.
Jaké maso do láku?
V láku můžete připravit prakticky jakýkoli produkt: od hovězího, přes vepřové, drůbeží, zvěřinu až po ryby. Abyste věděli, jak připravit lák na maso, měli byste vědět, že v závislosti na zvoleném druhu se bude doba nakládání lišit.
Praganda – je potřeba?
Každý, kdo hledá informace o konzervaci masových pochoutek, pravděpodobně narazil na recepty na lák k masům obsahujícím pragandu, která se se používá jako prostředek k udržení trvanlivosti masa, ale také k zachování jeho růžové barvy a zvýraznění jeho chuti.
Jde ovšem o dlouhé, několikadenní nakládání masa ve slaném nálevu. Je nepostradatelným doplňkem, když uvažujeme, jak vyrobit lák na uzené maso, které by mělo být standardně vhodné pro delší konzumaci.
Shlédnutí: 40
Komentáře