Jak se třídí maso a k čemu je vhodné


Vepřová krkovička

Krkovička je vynikající na pečení, grilování, smažení, uzení…


Vepřová plec

Plec je vhodná na pečení, grilování, smažení, vaření, mletí (sekaná, karbanátky) a pokud se udělá roláda, je výtečná i vyuzená.


Vepřová kotleta bez kosti

 

Kotletka je vhodná na grilování, opékání, rožnění, smažení, výroba špízů i k uzení a na výrobu šunky…


Vepřový bok bez kosti

Bůček je vhodný k pečení, dušení, grilování, výroby rolád, na sekanou a hlavně k uzení.


Vepřová kýta bez kosti

Kýta je vhodná na smažení, rožnění, příprava minutek, medailonků, špízů, nudliček a pokud se vyudí celá…


Vepřová panenka 

Panenka je vhodná steaky, minutky, medailonky… 


Vepřové koleno

Koleno je výborné na pečení, uzení, vaření – příprava huspenin, tlačenek


Vepřový lalok/podbradek

 

Lalok je vhodný na ovar – základ do zabíjačkových specialit a na určitý typ klobásek a paštik.


Vepřové sádlo hřbetní

Sádlo je na vhodné ke škvaření a na uzený špek


 

Zhlédnutí: 29

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *