
300 g dobře očištěných “chlazených” drůbežích jater
1/2 cibule
50 g změklého másla (pokojová teplota)
1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného.
1 stroužek česneku
na dochucení :
sůl
pepř mletý (prostě podle chuti)
mléko na namočení jater
Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět.
Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut do doby, než přestanou být krvavá.
Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením.
Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.
Dobře roztíratelná je při pokojové teplotě.
Zhlédnutí: 8
Komentáře