Vepřové výpečky z bůčku

Co říkáte na bůček dozlatova upečený s křupavou kůžičkou?

Bůček vepřový
Sůl
Pepř mletý
Česnek
Cibule
voda


Opláchnutý, kostí zbavený bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci).
Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem, vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. (Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem.
Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím nebo jsou vynikající se špenátem a vařenými
brambory.

 

Zhlédnutí: 57

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *