Ochucené sádlo

Ptám se, proč kupovat drahá ochucená sádla, když si to můžu udělat sám?

Odpověděl jsem si, že není problém si to udělat. Použil jsem to, co je doma.


20 dkg čerstvě škvařeného sádla

1 větší cibule

2 stroužky česneku

5 dkg uzeného boku

1 lžíce másla

drcený kmín, sůl a pepř.


Sádlo rozpustím, nejlépe na pánvi, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek, na kostičky uzený bůček, posolím a okořením. Za stálého mícháni osmažím cibulku jemně dozlatova, zavčas odstavím*, přidám máslo a když se rozpustí obsah z pánve  přeliju do vhodné nádoby a nechám ztuhnout.

* Pokud to necháte déle smažit, cibulka může být připálená, protože i po sejmutí z ohně je sádlo rozpálené a cibulka se smaží dále!

Shlédnutí: 4

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.