
Krkovička na cibuli, paprice a slanině
2 plátky vepřové krkovice
grilovací koření
1 střední cibule
1 zeleninová paprika
100 g uzené slaniny nebo boku
olej
sůl a pepř
Plátky posolíme, okořeníme, lehce potřeme olejem a dáme do misky, přikryjeme fólii a necháme při pokojové teplotě hodinku odležet.
Slaninu a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na poloviční kroužky.
Krkovičky vložíme na rozpálenou pánev a z jedné strany je opečeme. Potom přidáme cibuli, papriku a slaninu, maso otočíme, a mícháme, aby se vše dobře opeklo, mírně polijeme, přikryjeme a necháme chvilku podusit. Podáváme s opečeným bramborem (hranolky, vařenými brambory) a s tatarkou.
Zhlédnutí: 7
Komentáře