Rybí klobásky

Rybí klobásky podle Honzy Hoffmana

 

Rozpis na 50 ks klobás

5 kg filet z kapra ( může být i jiná sladkovodní ryba)

1 kg hovězí plece

2,5 kg vykostěného a kůží zbaveného bůčku

2 palice českého česneku

sůl

pepř, kmín, majoránka, sladká a pálivá mletá paprika dle chuti


Veškeré maso pomeleme na malé šajbě (desce), posolíme, okořeníme, promícháme, a pokud je dílo husté, přidáme vývar z ryby a necháme v chladu odpočinout aspoň 12 hodin.

Dílo narazíme do vepřových střev o kalibru 28-30 mm, necháme oschnout, vložíme do rozehřáté udírny a udíme na +- 60°C po dobu 4 hodin. Jako palivo se použila suchá bříza.


 

Shlédnutí: 11

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.